A Travellerspoint blog

January 2011

Det nærmer seg avreise

3 1/2 uke igjen :)

Hei!

Ja nå har jeg fått laget meg en reiseblogg, min aller første blogg i det hele tatt, etter ønske fra familie og venner :) Jeg skal prøve å skrive og legge ut noen bilder underveis på min 6 måneders lange reise i Sør-Amerika, så dere som vil kan følge med på hvordan det går og hva jeg gjør på nede i disse spennende land!

Nå begynner jeg å merke at det nærmer seg avreise; gleder meg veldig og er selvfølgelig veldig spent!
Synes jeg har en flott plan på reiserute men ting kan jo alltid forandre seg, siden jeg ikke har bundet meg til noen faste datoer noe sted. Skal lande i La Paz, Bolivia, hvor jeg skal være noen dager før jeg begynner på 2-ukers intensiv spansk kurs. Disse to ukene skal jeg bo hos en boliviansk familie som jeg regner med ikke kan engelsk! Har ikke fått vite noe om mer om familien enn at damen heter Pamela, bor med datteren på 16, og med moren. Satser på å få lært en del spansk de ukene da :) Ellers er jeg spent på hvordan det blir å lande på 3650 m høyde, og være der så lenge! Håper ikke jeg blir altfor dårlig.

Etter dette skal jeg reise videre i Bolivia, til blant annet Lake Titicaca (verdens høyeste navigerbare innsjø) og saltørkenen Salar de Uyuni. Så går turen videre til Chile. Hadde egentlig tenkt å holde meg nord i Chile, i Atacama ørkenen. Men kunne også tenkt meg lenger sørover til Santiago (og kanskje til Argentina) men det må jeg se litt an på tid og sånn, gidder ikke å skynde meg og ha liten tid på hvert sted hvis jeg trives :) Neste land er Peru, der er det klart største jeg skal gjøre å gå til Machu Picchu. Ellers skal det skal være så utrolig masse flotte fjellturer her, så er det jeg vil bruke mest tid på mens jeg er i Peru :)
Videre til Ecuador vil jeg være 4-6 uker, har tenkt å jobbe frivillig der noen uker men det er så vanskelig å bestemme seg for hvor! Enten i Amazonas, Andesfjellene, eller Galapagos?? Hmmm.. Tror mest sannsynlig det bli å jobbe i et Rescue center for skadede dyr i Amazonas, men trenger ikke bestemme meg før om noen mnd heldigvis. Så skal jeg bruke litt tid på stranden der og, for sol og varme og lære meg å surfe. Det er noe jeg har hatt lyst til å lære lenge (og som jeg ennå ikke har kommet i gang med selv etter å ha vært 3 ganger i Australia, så jammen på tide nå)!
Etter Ecuador blir det Colombia, noe som jeg gleder meg skikkelig til. Her har jeg hørt om flere flotte steder jeg vil besøke, og colombianerne skal visst være veldig hyggelige folk, så er blitt et av landene jeg gleder meg mest til!
Panama er neste land på listen, tror jeg kommer til å ta båt fra Colombia da det ikke fins noen bilvei. Og det er visst ikke så trygt reise mellom de landene, så jeg skal se om jeg finner en seiltur som er bedre og tryggere å reise, hvor jeg kan stoppe på noen karibiske øyer på veien.. Panama kommer jeg til å være 2 uker kanskje? Så er det siste stopp, Costa Rica (3 uker??)! Her skal jeg mest sannsynlig treffe Øystein, Iselin, Regine, Øystein&Agnieszka, jippi! Det blir kjekt, Her er blant annet en av verdens mest aktive vulkaner (utbrudd nesten daglig), det er regnskog, jungel, flotte strender som er bra å surfe på, fjell og masse gøye aktiviteter :) I begynnelsen av august flyr jeg hjem fra San Josè, som er hovedstaden i Costa Rica; helt sikkert med mange mange erfaringer og opplevelser rikere, både på godt og vondt!

Tror dette blir en fantastisk tur, har lest masse masse om landene, og syns selv jeg er veldig godt forberedt :) Alt som må gjøres hjemmefra er gjort, nå gjenstår bare pakkingen, og det blir vel ikke enkelt å pakke en sekk for 6 mnd for både sommer- og vintertemperaturer!?! Det får nå gå på et vis :D Må jo også prøve å ikke fylle sekken heelt opp; det er vel ikke til å unngå at jeg kommer til å shoppe litt ;)
Ja da skriver jeg sikkert ikke mer før jeg er kommet til La Paz!
Hejdå :)

Posted by hege85 03:27 Comments (2)

(Entries 1 - 1 of 1) Page [1]